Monday, 24 March 2008

Sorprendente auga virtual



O consumo dunha soa cunca de café equivale a gastar 140 litros de auga.
Para obter un anaco de queixo de 500 gramos serían necesarios uns 2.500 litros deste recurso.
Para un litro de leite, máis de 3.000.
Para un quilo de carne de res, máis de 10.000...
É dicir, no menú diario, un consumidor emprega entre 2.000 e 5.000 litros de 'auga virtual'.


O profesor John Anthony Allan do King's College de Londres e da Escola de Estudos Orientais e Africanos, foi laureado co prestixioso Premio Estocolmo da Auga 2008, pola súa invención deste concepto da AUGA VIRTUAL


A xente non consome auga só cando a bebe ou se ducha. En 1993, o profesor Allan realizou o importante descubrimento de como demostrar esta teoría utilizando "auga virtual", unha forma de medir a auga empregada na produción de alimentos e produtos de consumo. Para poder tomar unha cunca de café pola mañá son necesarios 140 litros de auga empregados no cultivo, produción e empaquetado dos grans de café. Isto equivale aproximadamente á cantidade media de auga que utiliza unha persoa no Reino Unido durante o día, para beber e realizar as tarefas do fogar. Para dispor dunha hamburguesa empréganse 2.400 litros. Un americano consome como media ao redor de 6.000 litros de auga virtual cada día; cerca do triplo da media chinesa. Estas conclusións, derivadas do traballo do profesor Allan, causaron un gran impacto nas políticas de investigación e comercio internacional e redefiniron as políticas e xestión da auga. As materias primas que requiren o emprego dun gran volume de auga pódense importar de lugares con gran índice de recuperación da auga cara a economías cunha produción menos eficiente. Este estudo influíu nas políticas nacionais de comercio e da auga e ten importantes implicacións no equilibrio dos recursos acuíferos mundiais. O profesor Allan, autor prolífico e educador, é un experto en recursos hídricos e resolución de conflitos en todo o mundo e especialmente nas rexións de Oriente Medio e norte de África. Está considerado un dos pensadores máis influentes do sector hídrico.

No comments:

Related Posts with Thumbnails